Herfstig croissantje
Wat heb je nodig?
- Vers herfstfruit (denk aan appels, perziken, nectarines, druiven, pruimen, bramen, mango)
- Donkere basterdsuiker
- Snufje (zee)zout
- Boter
- Verscheidene kruiden naar keus en smaak (kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, peper, kardemom, anijs)
- Vanille ijs
- Onze verse croissants
Aan de slag!
Snijd de croissant door de helft en besmeer beide kantenĀ met boter. Snijd vervolgens het fruit in plakjes/schijfjes, de druiven blijven uiteraard heel! Bedek de onderste helft van het croissantje rijkelijk met het gesneden fruit. Strooi daarna donkere basterdsuiker en wat zout over de belegde croissant. Maak het geheel af door de smaakmakende kruiden toe te voegen.
De herfstige croissant is klaar om de oven in te gaan! Als de keuken heerlijk ruikt, het fruit een mooi bruin randje krijgt en de suiker begint te smelten en karameliseren, is het croissantje klaar om opgegeten te worden. Extra lekker met een bolletje vanille ijs!
bron: http://shewhoeats.blogspot.nl/2005/09/marriage-of-late-summer-and-early.html